Powered by Smartsupp

Na počátku pomáhá i v době karantény

Dub 17, 2020

[av_one_full first min_height=“ vertical_alignment=“ space=“ custom_margin=“ margin=’0px‘ row_boxshadow=“ row_boxshadow_color=“ row_boxshadow_width=’10‘ link=“ linktarget=“ link_hover=“ title_attr=“ alt_attr=“ padding=’0px‘ highlight=“ highlight_size=“ border=“ border_color=“ radius=’0px‘ column_boxshadow=“ column_boxshadow_color=“ column_boxshadow_width=’10‘ background=’bg_color‘ background_color=“ background_gradient_color1=“ background_gradient_color2=“ background_gradient_direction=’vertical‘ src=“ background_position=’top left‘ background_repeat=’no-repeat‘ animation=“ mobile_breaking=“ mobile_display=“ av_uid=’av-3aaxwc‘]

[av_textblock size=“ av-medium-font-size=“ av-small-font-size=“ av-mini-font-size=“ font_color=“ color=“ id=“ custom_class=“ av_uid=’av-k9vdvj19′ admin_preview_bg=“]
První dny po vyhlášení nouzového stavu jakoby se vše zastavilo. Také v naší poradně bylo o poznání klidněji. Po týdnu ale začal zvonit jeden telefon za druhým. Potřeby a starosti těhotných žen a maminek s dětmi s epidemií nezmizely. Naopak se mnohé prohloubilo a přibyly další těžkosti. Bohužel je teď pro nás obtížnější tyto problémy řešit. Například úřady a další služby fungují jen v omezeném režimu.

V médiích často zmiňovaný možný nárůst domácího násilí v těchto dnech nepozorujeme. Avšak zprostředkování bydlení pro jakoukoliv ženu v nouzi je mimořádně obtížné. Azylové domy pro matky s dětmi (stejně jako další pobytové sociální služby) musejí dodržovat přísná hygienická a karanténní opatření. Aby ochránily ženy, jejich děti a zaměstnance, pozastavily přijímání nových zájemkyň. Tato pochopitelná a potřebná opatření však zapříčinila, že pro maminky s dětmi, které ztratily bydlení, je o to obtížnější najít vhodné ubytování. Hledáme s nimi proto také jiné cesty, například s pomocí různých nadací se někdy podaří zaplatit komerční ubytování na nezbytně nutnou dobu.

I během nouzového stavu funguje Poradna Na počátku ve stejném rozsahu jako dříve. Poradenství poskytujeme v pondělí, ve středu a v pátek od 9 do 14 hodin. K dispozici je telefonní číslo 774 440 821. Máme zkušenost, že po telefonu se hodně věcí dá vyřešit a je to možnost, kterou ženy a dívky z celé České republiky nejvíce využívají. Těm, které mají problém s penězi, můžeme po prozvonění zavolat zpátky.

Nezřídka se stává, že ženy nechtějí mluvit, ale je pro ně pohodlnější využít e-mail (poradna@napocatku.cz) nebo kontaktní formulář na webu. Relativně novým, ale stále více oblíbeným způsobem jak nás kontaktovat, je Facebook.

Komunikaci na dálku v současné době preferujeme. Po předchozí domluvě však zůstává možnost i osobního setkání v naší brněnské kanceláři, kde jsme připraveni poskytnout i materiální a potravinovou pomoc.

 

Poradna Na počátku

adresa: Soběšická 560/60, Husovice, 614 00 Brno

otevírací doba: pondělí 9-14 hodin

středa 9-14 hodin

pátek 9-14 hodin

telefon: 774 440 821, 548 221 405 (non stop)

e-mail: poradna@napocatku.cz

web a kontaktní formulář: https://napocatku.cz/poradna/

facebook: https://www.facebook.com/NaPocatku1994/


Služby Na počátku podpoříte například zasláním dárcovské textové zprávy na číslo 87 777 ve tvaru:

DMS NAPOCATKU 30 (nebo 60 nebo 90)
Cena jedné DMS je 30, 60 nebo 90 Kč (podle výběru příslušné částky).

V případě dlouhodobé podpory, kterou je možné kdykoliv odvolat, zvolte heslo:
DMS TRV NAPOCATKU 30 (nebo 60 nebo 90)
A každý měsíc se vám automaticky odečte 30 nebo 60 nebo 90 korun.

Více informací na webu www.darcovskasms.cz. Děkujeme.

[/av_textblock]

[/av_one_full]

podobné příspěvky

Zastavte se u nás pod Joštem

Zastavte se u nás v Brně pod Joštem o víkendu 15.-17. prosince Vánoce klepou na na dveře a v Na počátku chceme přispět vám, kteří sháníte drobné dárky pro své blízké. Na Moravském náměstí v Brně, v prostoru pod sochou markhraběte Jošta Lucemburského si můžete u stánku...

pokračovat ve čtení