Powered by Smartsupp

Zaplněný sál refektáře u kapucínů tleskal kytarovému orchestru a přispěl na činnost Na počátku

Led 10, 2018

Více než stovka návštěvníků zavítala na koncert Pražského komorního kytarového orchestru, který se uskutečnil jako součást cyklu Večery u kapucínů. Při něm řeholníci podle prastaré tradice vybírají peníze do kapuce, aby mohli podpořit některou neziskovou organizaci. První středu v novém roce takto přispěli na činnost Na počátku.

V refektáři kláštera bratří kapucínů na Hradčanech zazněly v podání kytarového orchestru skladby několik set let staré i moderní. Zájem o představení byl takový, že se až těsně do začátku musely přinášet židle. Přítomní se také měli možnost seznámit se službami Na počátku. Poté přispěli zejména na plat pracovnic Poradny Na počátku, které jako pracovnice preventivní služby často hrají klíčovou roli při řešení problémů hned v jejich zárodku.

Výtěžek sbírky obsahoval hned tři měny. Jednak to bylo přes 16 000 korun, potom přes 23 euro a nakonec se v kapuci řeholníka našla i jízdenka na pražské MHD.

Děkujeme!

podobné příspěvky

Benefiční koncert pro ženy: firemní partneři

Benefiční koncert pro ženy: firemní partneři

Benefiční koncert pro ženy ke 30. výročí pomoci těhotným ženám a maminkám s dětmi v Na počátku se blíží. Chceme proto poděkovat všem firemním partnerům, kteří věnovali svůj čas, úsilí i nemalé finanční prostředky k tomu, aby se tato událost mohla uskutečnit. Děkujeme...

pokračovat ve čtení
Už brzy: Jarmark neziskovek

Už brzy: Jarmark neziskovek

Když chcete potkat "ty z nezisku", navštivte Jarmark neziskovek Zajímá vás, kde všude můžete v Brně pomoct? Rádi pomáháte, ale nevíte, kde? Právě pro vás připravujeme Jarmark neziskovek. Už tento čtvrtek 14. března od 13:30 do 16:30 v atriu Fakulty sociálních studií...

pokračovat ve čtení